Historie

Installatiebedrijf J.C. Gaasbeek is een familiebedrijf dat al ruim 100 jaar bestaat.

Johan GaasbeekJan Carel GaasbeekGerrit GaasbeekHenk GaasbeekJan Carel Gaasbeek

In 1904 is ons bedrijf opgericht door Johan Gaasbeek.

Hij begon aan de Telefoonweg in Ede met zijn loodgietersbedrijf. De in Oosterbeek geboren Johan was daar in de kost en de opdrachten die hij kreeg werden in de werkplaats van zijn broer in Oosterbeek vervaardigd.

In 1906 vestigde hij zich definitief in Ede. De onderneming groeide flink en in 1924 kwam zoon Jan Carel binnen de zaak. De oprichter hield de touwtjes echter lang in handen en gaf pas op 84-jarige leeftijd het leidersstokje over aan zijn zoon. In deze tijd waren de zonen van Jan-Carel, Gerrit en Henk ook al binnen het bedrijf werkzaam.

Gerrit en Henk werden in 1970 de eigenaren van het installatiebedrijf, met inmiddels een achttal werknemers.

Door stadsrenovatie in Ede moest men in 1992 het pand aan de Telefoonweg verlaten en verhuisde het bedrijf naar de Kruisbeekweg in Lunteren.

In 1992 kwam Jan-Carel, zoon van Henk ook binnen de zaak werken en in 2003 werd hij compagnon. Om gezondheidsredenen moest Gerrit al eerder afhaken en werkten vader en zoon als enige werknemers, omdat door de recessie in de jaren 80 er een terugloop was van de opdrachten.

In al deze jaren heeft ons installatiebedrijf een goede naam opgebouwd en dat blijkt wel uit de opdrachten die wij krijgen van bedrijven en particulieren. Voor defensie werken wij zelfs al 32 jaar.